Moordspel of moorddiner?

Een moordspel of een moorddiner wat is leuker?

Je hebt er waarschijnlijk wel van gehoord; een moorddiner. Dit is een avondje eten met collega’s of vrienden waarbij een zogenaamde moord wordt gepleegd en tussen de gangen door moeten de gasten de moord oplossen. Met een glaasje wijn of bier zorgt dit over het algemeen voor hilarische taferelen. Een moorddiner is niet hetzelfde als een moordspel van Inspective, maar wat is dan precies het verschil? Het korte antwoord is: realisme. Waar een moorddiner draait om een gezellig avondje eten met een grappig spel, draait een moordspel juist om het opgezogen worden in een spannend verhaal waarbij jullie een mysterie ontrafelen. Uiteraard kan een moordspel ook plaatsvinden tijdens een etentje. Onze ervaring is echter dat de deelnemers helemaal geen pauze willen houden om te eten. Zij stoppen liever tijdens het spel af en toe een hap in hun mond omdat ze telkens dichter komen bij het ontmaskeren van een moordenaar.

Elk onderdeel in een moordspel is realistisch, daarom is het eigenlijk ook bijna vreemd om het een spel te noemen. Het is namelijk zo realistisch dat zelfs volwassenen gedurende het spel even vergeten dat het een moordspel is. De rechercheur die het moordspel op afstand begeleidt ontvangt regelmatig dringende berichten van de spelers dat zij bijvoorbeeld een nieuwe aanwijzing hebben ontdekt, of de locatie van de verblijfplaats van de moordenaar hebben achterhaald.

Bedrijven die de spelers gedurende het moordonderzoek tegenkomen lijken echt te bestaan. Er is ook een website beschikbaar en er kan een e-mail naar het bedrijf worden gestuurd. Via de online crimedatabank kunnen verdachten worden gevonden, kentekens worden opgezocht en video’s van beveiligingscamera’s worden bekeken. Wanneer de deelnemers stuiten op een locatie waar waarschijnlijk de dader zich schuilhoudt, kunnen de spelers via Google Maps de mogelijke vluchtroute van de dader berekenen. Deze locatie bestaat immers echt.

Alles binnen een moordspel is realistisch en zeer waarheidsgetrouw. Dit maakt het spelen van een moordspel thuis of op elke gewenste locatie een hele andere beleving dan een moorddiner.

Heb je ook interesse in het oplossen van een cold case? Kijk eens bij onze moordzaken.