Moordspel Blog

Een moorddossier met een cadeaubon voor een moordspel

Moordspel cadeaubon

Wil jij een moordzaak cadeau geven? Bestel een cadeaubon. De ontvanger kan met de bon zelf een account aanmaken en het moordspel op elk gewenst moment starten. Je kunt ook het fysieke dossier met de cadeaubon bestellen. Je ontvangt het dossier dan inclusief envelop.

Lees meer

Een ontsnapping uit een gevangenis.

Bijzondere ontsnappingen

Ontsnappingen uit de gevangenis komen niet vaak voor, maar in sommige gevallen gebruiken gevangenen zeer speciale vaardigheden en sluwheid om toch te kunnen ontsnappen. De meest bizarre ontsnappingen ...

Lees meer

Een hand op een toetsenbord met duct tape en tie-wraps

The Craigslist killer

Craigslist is in de VS een populaire website die doorgaans wordt gebruikt om goederen of services te kopen. Voor Philip Markoff was het echter een hulpmiddel waarmee hij misdaden kon plegen terwijl hij een dubbelleven leidde.

Lees meer

Afbeelding uit de BBC-serie The Serpent

Nieuwe BBC-serie The Serpent

The Serpent is een nieuwe BBC-serie waarin het verhaal verteld wordt van ‘bikinimoordenaar’ Charles Sobhraj en zijn minnares Marie-Andrée Leclerc.

Lees meer

Brieven van Jack the Ripper

Identiteit Jack the Ripper bekend?

Onderzoekers Jari Louhelainen en David Miller beweren dat zij Jack the Ripper, de beruchte seriemoordenaar die eind 19e eeuw de wijk Whitechapel in Londen terroriseerde, eindelijk hebben ontmaskerd.

Lees meer

Code van Zodiac Killer ontcijferd

Code van Zodiac Killer ontcijferd

De wiskundige Samuel Blake uit Melbourne en twee collega-cryptologen zijn officieel erkend door de FBI voor het oplossen van een ruim 50 jaar oude gecodeerde boodschap geschreven door Zodiac, de seriemoordenaar waarvan de identiteit nog steeds onbekend is.

Lees meer

Timothy Evans, onterecht veroordeeld voor moord

Een onterechte veroordeling

Tijdens het onderzoeken van een moordzaak is het van groot belang dat je voldoende bewijs tegen de dader vindt. Wij willen immers voorkomen dat de verkeerde persoon wordt veroordeeld voor de misdaad, zoals gebeurde met Timothy Evans uit Notting Hill, Londen.

Lees meer

Netflix serie The Staircase

The Staircase

Op 9 december 2001 belt misdaadromanschrijver Michael Peterson de hulpdiensten omdat hij zijn vrouw zwaargewond onderaan de trap heeft gevonden. De politie arriveert en start direct met een onderzoek. Kort na aankomst van de politie wordt Michael Peterson gearresteerd voor de moord op zijn vrouw Kathleen. Dit artikel bevat geen spoilers

Lees meer

Fysiek bewijsmateriaal in online moordspel

Fysiek bewijs

Voor de nieuwste moordzaak is het bewijsmateriaal veiliggesteld. Een injectiespuit met een nog onbekende vloeistof. Wanneer jij het moorddossier bestelt, ontvang je ook de fysieke bewijsmaterialen thuis. Wij houden je op de hoogte wanneer het dossier beschikbaar is. Welke substantie kan gebruikt zijn voor het plegen van deze moord?

Lees meer

Top 10 crime en detective boeken

Top 10 crime en detective boeken

De afgelopen jaren is de wereld op het gebied van crime en detective boeken een stukje wijzer, volwassener en gevarieerder geworden. De aanwezigheid van psychologische thrillers blijft stijgen en de klassieke detectiveverhalen komen steeds vaker terug. Ook het afgelopen jaar zijn er weer nieuwe spannende mysteries verschenen van Kate Atkinson, David Baldacci, Nicci French en Laura Lippman. Wij hebben ze allen met veel plezier gelezen.

Lees meer

Plaats delict onderzoek

Onderzoek van een plaats delict

Herinner jij je nog de zoekscène van Ellie Lust in Wie is de Mol? Als (voormalig) politieagent weet Ellie uiteraard hoe het zoeken naar bewijs in zijn werk gaat. Om een volledige dekking en het meest efficiënte gebruik van middelen te verzekeren, zijn er namelijk verschillende zoekpatronen beschikbaar voor de technische recherche. Hieronder zie je afbeeldingen van mogelijke zoekpatronen met een toelichting.

Lees meer

Coldcase zodiac killer opgelost?

Cold case Zodiac killer: (on)opgelost?

Zodiac Killer, dat is de naam die deze seriemoordenaar helemaal aan zichzelf te danken heeft. Wanneer deze man namelijk brieven en cryptogrammen naar kranten stuurde over zijn eigen moorden, noemde hij zichzelf Zodiac. Deze beruchte seriemoordenaar was verantwoordelijk voor ten minste zeven moord(poging)en in Noord-Californië.

Lees meer

Communicatie tijdens een moordspel

Communicatie tijdens moordspel

Hoe belangrijk communicatie tijdens een moordonderzoek is, laat de nieuwe Netflix serie Unbelievable zien. Afgezien van het gegeven dat de serie in eerste instantie draait om het eerste slachtoffer dat door de agenten niet wordt geloofd, is vooral de communicatie tussen twee politiedistricten doorslaggevend in het vinden van de dader van meerdere zedendelicten.

Lees meer

Profiel van een moordenaar

Profiel van een moordenaar

In de serie Mindhunter van Netflix zijn er geen bloederige scenes en spannende achtervolgingen te zien, maar dit maakt de serie niet minder spannend of interessant. De serie gaat over het ontstaan van het systematisch onderzoeken van beruchte seriemoordenaars, zodat profielen kunnen worden opgesteld waarmee nieuwe seriemoordenaars eerder opgespoord kunnen worden.

Lees meer

Evidence board en bewijsbord met bewijsmateriaal voor oplossen moordzaak

Geobsedeerd door true crime?

Waar je ook komt, overal is er een nieuw - en succesvol - boek, film of serie gewijd aan true crime. Er is ook geen gebrek aan podcasts over true crime, zoals de populaire podcasts ‘Serial’, ‘Dr. Death’, ‘In the Dark’ en ‘Atlanta Monster’.

Lees meer

Een slachtoffer op een crime scene wordt in een lijkzak gedaan

Soorten seriemoordenaars

Wat is het verschil tussen een massamoordenaar, seriemoordenaar en spree-moordenaar? Meervoudige moordenaars zijn mensen die meer dan één slachtoffer hebben gedood. Op basis van de patronen van ...

Lees meer

Unforgotten season 4 met Nicola Walker

The man in the freezer

DCI Cassie Stuart en DI Sunny Khan zijn terug! Afgelopen maandag is de populaire ITV serie Unforgotten, met in de hoofdrol Nicola Walker en Sanjeep Bhaskar, gestart met het vierde seizoen.

Lees meer

Een grammafoon speler

The killer that loved jazz

The Axeman of New Orleans was een Amerikaanse seriemoordenaar die van mei 1918 tot oktober 1919 actief was in New Orleans. Hij vermoordde mensen met een bijl, die vaak van de slachtoffers zelf was.

Lees meer

Samuel Little de dodelijkste seriemoordenaar in de vs

Dodelijkste seriemoordenaar VS gestorven

Samuel Little, de dodelijkste seriemoordenaar in de Amerikaanse geschiedenis, stierf woensdag op 80-jarige leeftijd, terwijl de politie in het hele land nog steeds op zoek is naar veel van zijn slachtoffers.

Lees meer

The Collar Bomb Heist

The Collar Bomb Heist

Brian Wells liep op de middag van 28 augustus 2003 kalm de PNC-bank in Erie Pennsylvania binnen en gaf een briefje aan de bankbediende. Hij eiste dat hij in de komende 15 minuten $25.000 zou krijgen, anders zou de doosachtige bom die om zijn nek werd gesloten, ontploffen.

Lees meer

Serial killer Ted Bundy

Serial Facts: Ted Bundy

De seriemoordenaar Ted Bundy wist met zijn charmes en vaardigheden, zijn omgeving en slachtoffers te overtuigen en hun vertrouwen te winnen. Door telkens zijn uiterlijk iets aan te passen, wist Bundy jarenlang uit handen van de politie te blijven. Daarom ziet elke profielfoto van Bundy er weer anders uit.

Lees meer

Bizar moordwapen

De meest bizarre moordwapens

De meeste mensen denken bij moordwapens al snel aan een pistool, mes of bijvoorbeeld vergif. Toch zijn er veel alledaagse en ogenschijnlijk onschuldige objecten die gebruikt zijn bij diverse moorden. De meest bizarre moordwapens hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Een brief met een geheime code gevonden op een crime scene

Kraak jij de code?

Vorige week is op een crime scene een mysterieuze brief aangetroffen. In de brief, die in het Engels is geschreven, staan vreemde zinnen die niet lijken te kloppen. De brief is ondertekend met de naam Keres, gevolgd door een bericht geschreven in een code. Het is nog niet helder hoe deze code te ontcijferen is.

Lees meer

Crime scene investigation

CSI versus de werkelijkheid

Op de vraag of het tv-programma "CSI" de taak van een forensisch rechercheur correct weergeeft, is het korte antwoord: "Nee." Het lange antwoord is dat de show bepaalde aspecten van het onderzoek naar de plaats delict nauwkeurig weergeeft, maar het laat veel weg en voegt veel toe omdat, nou ja, het is Hollywood. Kijkers willen de forensische recherche niet zien wachten op een huiszoekingsbevel.

Lees meer

De beste misdaadseries van het afgelopen jaar

De beste misdaadseries van het afgelopen jaar

Wanneer je geïnteresseerd bent in moordonderzoek en het oplossen van misdaden, kijk je waarschijnlijk ook veel misdaadseries. Er worden veel goede misdaadseries gemaakt en ook het afgelopen jaar zijn er weer spannende, interessante en intrigerende series bijgekomen. Hieronder volgt onze selectie van de beste misdaadseries van het afgelopen jaar.

Lees meer

Net als in Hunted een dader opsporen tijdens een moordspel thuis

Net als in Hunted opsporen?

Het hoofdkwartier van de Hunters heeft de eerste voortvluchtige opgepakt in het tv-programma Hunted (avrotros). Denk jij zelf ook een voortvluchtige op te kunnen sporen tijdens een spannend moordspel?

In Hunted maakt de opsporingsdienst gebruik van diverse technieken om een

Lees meer

Een moordspel of een moorddiner wat is leuker?

Moordspel of moorddiner?

Je hebt er waarschijnlijk wel van gehoord; een moorddiner. Dit is een avondje eten met collega’s of vrienden waarbij een zogenaamde moord wordt gepleegd en tussen de gangen door moeten de gasten de moord oplossen. Met een glaasje wijn of bier zorgt dit over het algemeen voor hilarische taferelen. Een moorddiner is niet hetzelfde als een moordspel van Inspective.

Lees meer

KVK: 34231158 | © Copyright Inspective Crime Games 2022

© Copyright Inspective Crime Games 2022
KVK: 34231158