contact@inspective.nl | Tel: +31(0)88-4080800

Moordspel

MOORDSPEL BLOG

Serial killer Ted Bundy

Serial Facts: Ted Bundy

De seriemoordenaar Ted Bundy wist met zijn charmes en vaardigheden, zijn omgeving en slachtoffers te overtuigen en hun vertrouwen te winnen. Door telkens zijn uiterlijk iets aan te passen, wist Bundy jarenlang uit handen van de politie te blijven. Daarom ziet elke profielfoto van Bundy er weer anders uit.

Lees meer

Bizar moordwapen

De meest bizarre moordwapens

De meeste mensen denken bij moordwapens al snel aan een pistool, mes of bijvoorbeeld vergif. Toch zijn er veel alledaagse en ogenschijnlijk onschuldige objecten die gebruikt zijn bij diverse moorden. De meest bizarre moordwapens hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Een brief met een geheime code gevonden op een crime scene

Kraak jij de code?

Vorige week is op een crime scene een mysterieuze brief aangetroffen. In de brief, die in het Engels is geschreven, staan vreemde zinnen die niet lijken te kloppen. De brief is ondertekend met de naam Keres, gevolgd door een bericht geschreven in een code. Het is nog niet helder hoe deze code te ontcijferen is.

Lees meer

Crime scene investigation

CSI versus de werkelijkheid

Op de vraag of het tv-programma "CSI" de taak van een forensisch rechercheur correct weergeeft, is het korte antwoord: "Nee." Het lange antwoord is dat de show bepaalde aspecten van het onderzoek naar de plaats delict nauwkeurig weergeeft, maar het laat veel weg en voegt veel toe omdat, nou ja, het is Hollywood. Kijkers willen de forensische recherche niet zien wachten op een huiszoekingsbevel.

Lees meer

De beste misdaadseries van het afgelopen jaar

De beste misdaadseries van het afgelopen jaar

Wanneer je geïnteresseerd bent in moordonderzoek en het oplossen van misdaden, kijk je waarschijnlijk ook veel misdaadseries. Er worden veel goede misdaadseries gemaakt en ook het afgelopen jaar zijn er weer spannende, interessante en intrigerende series bijgekomen. Hieronder volgt onze selectie van de beste misdaadseries van het afgelopen jaar.

Lees meer

Net als in Hunted een dader opsporen tijdens een moordspel thuis

Net als in Hunted opsporen?

Het hoofdkwartier van de Hunters heeft de eerste voortvluchtige opgepakt in het tv-programma Hunted (avrotros). Denk jij zelf ook een voortvluchtige op te kunnen sporen tijdens een spannend moordspel?

In Hunted maakt de opsporingsdienst gebruik van diverse technieken om een

Lees meer

Netflix serie The Staircase

The Staircase

Op 9 december 2001 belt misdaadromanschrijver Michael Peterson de hulpdiensten omdat hij zijn vrouw zwaargewond onderaan de trap heeft gevonden. De politie arriveert en start direct met een onderzoek. Kort na aankomst van de politie wordt Michael Peterson gearresteerd voor de moord op zijn vrouw Kathleen. Dit artikel bevat geen spoilers

Lees meer

Fysiek bewijsmateriaal in online moordspel

Fysiek bewijs

Voor de nieuwste moordzaak is het bewijsmateriaal veiliggesteld. Een injectiespuit met een nog onbekende vloeistof. Wanneer jij het moorddossier bestelt, ontvang je ook de fysieke bewijsmaterialen thuis. Wij houden je op de hoogte wanneer het dossier beschikbaar is. Welke substantie kan gebruikt zijn voor het plegen van deze moord?

Lees meer

Top 10 crime en detective boeken

Top 10 crime en detective boeken

De afgelopen jaren is de wereld op het gebied van crime en detective boeken een stukje wijzer, volwassener en gevarieerder geworden. De aanwezigheid van psychologische thrillers blijft stijgen en de klassieke detectiveverhalen komen steeds vaker terug. Ook het afgelopen jaar zijn er weer nieuwe spannende mysteries verschenen van Kate Atkinson, David Baldacci, Nicci French en Laura Lippman. Wij hebben ze allen met veel plezier gelezen.

Lees meer

Plaats delict onderzoek

Onderzoek van een plaats delict

Herinner jij je nog de zoekscène van Ellie Lust in Wie is de Mol? Als (voormalig) politieagent weet Ellie uiteraard hoe het zoeken naar bewijs in zijn werk gaat. Om een volledige dekking en het meest efficiënte gebruik van middelen te verzekeren, zijn er namelijk verschillende zoekpatronen beschikbaar voor de technische recherche. Hieronder zie je afbeeldingen van mogelijke zoekpatronen met een toelichting.

Lees meer

Coldcase zodiac killer opgelost?

Cold case Zodiac killer: (on)opgelost?

Zodiac Killer, dat is de naam die deze seriemoordenaar helemaal aan zichzelf te danken heeft. Wanneer deze man namelijk brieven en cryptogrammen naar kranten stuurde over zijn eigen moorden, noemde hij zichzelf Zodiac. Deze beruchte seriemoordenaar was verantwoordelijk voor ten minste zeven moord(poging)en in Noord-Californië.

Lees meer

Communicatie tijdens een moordspel

Communicatie tijdens moordspel

Hoe belangrijk communicatie tijdens een moordonderzoek is, laat de nieuwe Netflix serie Unbelievable zien. Afgezien van het gegeven dat de serie in eerste instantie draait om het eerste slachtoffer dat door de agenten niet wordt geloofd, is vooral de communicatie tussen twee politiedistricten doorslaggevend in het vinden van de dader van meerdere zedendelicten.

Lees meer

KVK: 34231158
Copyright Inspective Crime Games 2020