fbpx

| Tel: +31(0)88-4080800

Moordspel blog

Communicatie tijdens een moordspel

Communicatie tijdens onderzoek

Hoe belangrijk communicatie tijdens een onderzoek is, laat de nieuwe Netflix serie Unbelievable zien. Afgezien van het gegeven dat de serie in eerste instantie draait om het eerste slachtoffer dat door de agenten niet wordt geloofd, is vooral de communicatie tussen twee politiedistricten doorslaggevend in het vinden van de dader van meerdere zedendelicten.

Dankzij de scherpzinnige opmerkzaamheid van de rechercheurs, vinden zij de connectie en weten zij de dader te ontmaskeren. Ook tijdens een moordonderzoek van Inspective is het van belang dat de rechercheurs met elkaar communiceren. Wanneer een rechercheur een aanwijzing ontdekt bij het onderzoeken van het bewijs in één politiedossier en deze informatie direct met de anderen deelt, kan dit het vinden van de dader bespoedigen. Het is namelijk heel goed mogelijk dat een andere rechercheur vergelijkbaar bewijs in een ander dossier ontdekt.

Onze moordspellen starten vanuit meerdere onopgeloste moordzaken die door de vondst van nieuw bewijs aan elkaar gelinkt kunnen worden. Deze moordzaken zijn onopgelost omdat de politie geen verdachten heeft kunnen ontdekken. Met het onderzoeken van alle onopgeloste dossiers gezamenlijk, kunnen de diverse puzzelstukken samengelegd worden waardoor de dader wel opgespoord kan worden.

Heeft u ook interesse in het oplossen van een cold case? Bekijk hier onze moordspelen. Benieuwd naar hoe een moordspel in zijn werk gaat? Bekijk hier de uitleg.