Tips van spelers

Een dossier op tafel en toegang tot de crime database

Wanneer je bent aangemeld als rechercheur voor het oplossen van een online moordspel voor 1 t/m 4 personen, krijg je toegang tot het forum. In het forum kun je vragen stellen, overleggen of natuurlijk vragen voor een hint. Het laatste is nog niet voorgekomen, maar spelers geven elkaar wel tips. Vooral tips voor onderdelen die ze ineens zijn opgevallen. Een belangrijke tip voor spelers gaat over de verborgen aanwijzingen, codes en puzzels. Er zijn online meerdere leuke spellen te vinden waarbij je op zoek moet naar verborgen codes en puzzels. Je ziet bijvoorbeeld ineens een code in een sierrand op een pagina staan. Bij Inspective kun je dat soort puzzels niet verwachten. Er zijn wel codes en puzzels, deze zijn echter realistisch in het verhaal verwerkt.

Auto volgt slachtoffer

Stel je leest een verklaring met een getuige en hij zegt dat het slachtoffer vlak voor haar dood bij een winkel is geweest. Je kunt dan meerdere stappen ondernemen om aanvullende informatie te verkrijgen. Wanneer de winkel beveiligingscamera’s heeft, staat er een kenmerk op het bewijsmateriaal waarmee je de beelden op kunt zoeken in de database. Maar wat als er ook op het parkeerterrein een camera heeft gehangen. Je ziet op de website van het bedrijf staan dat ze ook achter het pand, het parkeerterrein in de gaten houden. Je neemt contact op met het bedrijf en vraagt ze of zij beelden hebben van die bewuste ochtend dat het slachtoffer bij de winkel is geweest. En zowaar, dit hebben zij. Je krijgt toegang tot de beelden. Hierop zie je dat een auto meerdere keren langs het slachtoffer rijdt en wanneer zij weer weggaat, volgt de auto haar. Er is duidelijk een kenteken te zien. Je voert het kenteken in de database en krijgt direct resultaat. De auto blijkt twee dagen voor de moord te zijn gestolen. Er staat een dossiernummer van de diefstal. Jij zoekt het dossiernummer op en gaat in het dossier op zoek naar een volgend aanknopingspunt.Beelden van een auto die iemand volgt

Geheime cloudopslag

In een document binnen het politiedossier ontdek je dat het slachtoffer een cloudopslag heeft met hierin onder andere haar foto’s. Je ziet de link naar de website, maar hier moet je inloggen en jij hebt geen inloggegevens. In de bewijsmateriaalfoto’s ontdek je dat het slachtoffer een notitieboek heeft waar zij allerlei codes in heeft opgeschreven. Zou hier de inloggegevens voor haar cloudopslag tussen kunnen staan? Maar dit betekent dat jij de codes in het boekje moet zien te ontcijferen. Alleen moet je eerst achterhalen hoe het slachtoffer haar wachtwoorden zou coderen. Welke techniek zou ze hiervoor gebruiken?bewijsmateriaal in de database

Dit is een korte introductie van hoe onze moordzaken werken. Er zijn dus verborgen codes en aanwijzingen. Deze zijn alleen zeer realistisch. Elk dossier heeft meerdere links naar externe websites, aanvullend bewijs en/of aanvullende dossiers en personen in de database. Een moordzaak bevat meer dan 75 verschillende documenten. Daarnaast zijn er nog profielen van personen op te zoeken, kentekens te controleren en is er aanvullend bewijs in de database te vinden.

Heb je ook interesse in het oplossen van een cold case? Bekijk hier de moordzaken voor 1 t/m 4 personen. Of via deze link de moordzaken voor 6 t/m 12 personen.