contact@inspective.nl | Tel: +31(0)88-4080800

Moordspel

 • Vragen 6 t/m 12 pers.
 • 1. Is de begeleider tijdens het moordspel op onze locatie?

  Onze begeleider is niet op uw locatie aanwezig, dit zou het moordspel ook minder leuk en minder realistisch maken. Het spel komt over als een realistisch onderzoek waarbij de spelers het gevoel krijgen echt een misdaad op te lossen. Als wij op uw locatie aanwezig zouden zijn, zou het realisme aanzienlijk minder worden. Het is ook niet nodig dat wij op de locatie aanwezig zijn. Voor het moordspel is er geen voorbereiding nodig en het moordspel kan zonder onze aanwezigheid zelfstandig worden opgelost. Onze begeleider kan de moordzaak hierdoor volledig op afstand via telefoon en e-mail begeleiden.

 • 2. Ik heb geen factuur via e-mail ontvangen, wat nu?

  De automatisch via e-mail verzonden orderbevestiging is tevens de factuur van de bestelling. De betaalgegevens staan onderin de verzonden e-mail. Het komt helaas wel eens voor dat een internetprovider de automatisch verzonden bevestiging/factuur weigert en je hierdoor niet de e-mail ontvangt. Je kunt op onze website inloggen en via jouw klantgegevens alsnog de factuur bekijken en printen. Uiteraard kun je ook contact opnemen, waarna wij de factuur nog eens via e-mail kunnen versturen. Het is tevens mogelijk op het orderoverzicht de betaling te wijzigen van factuur naar bijvoorbeeld iDeal of Paypal. Je kunt vervolgens via dezelfde pagina de betaling uitvoeren.

 • 3. Hoe lang duurt een moordspel?

  Een moordspel duurt gemiddeld 3 tot 3,5 uur.

 • 4. Wat kost een moordspel?

  Een moordspel kost € 158,50 voor groepen t/m 12 deelnemers. Bij meer dan 12 deelnemers dien je een extra moordspel te boeken.

 • 5. Voor hoeveel deelnemers kunnen wij een moordspel bestellen?

  Een moordspel kan met minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers gespeeld worden. Bij meer dan 12 deelnemers, kun je de deelnemers in meerdere teams verdelen en per team een moordspel boeken. Onze ervaring is dat de toevoeging van een competitie en tijdsdruk vaak als erg leuk wordt ervaren.

 • 6. Ik heb gekozen voor betaling via iDeal, maar de betaling is mislukt, wat nu?

  Wanneer je inlogt op onze website, kun je een overzicht van je bestelling bekijken. Je kunt hier alsnog via iDeal de betaling van het moordspel verzorgen. Mocht, om wat voor reden dan ook, het niet lukken te betalen via iDeal, staat in de orderbevestiging onze rekeninggegevens en kun je de betaling alsnog via telebankieren uitvoeren.

 • 7. Hebben wij internet nodig?

  Aangezien je voor het onderzoeken van de moorden dient in te loggen bij onze online crime databank, heb je inderdaad internet nodig gedurende het moordspel.

 • 8. Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

  Na het plaatsen van een bestelling krijg je de mogelijkheid de bestelling via iDeal, Paypal of factuur te betalen. Wanneer je kiest voor iDeal, kun je direct via internetbankieren het bedrag betalen. De keuze Paypal verwijst je door naar de Paypal betaalpagina. Wanneer je kiest voor betalen via factuur ontvang je direct een bevestiging en factuur via e-mail. De factuur is tevens na het inloggen op onze website te bekijken.

  Mocht je een vergissing hebben gemaakt en gekozen hebben voor het betalen via factuur, maar via iDeal willen betalen, dan kun je de betaalwijze wijzigen door te klikken op het ordernummer in de orderbevestiging. Je komt vervolgens op de orderbevestiging op onze website, waar je de betaalwijze kunt wijzigen.

 • 9. Kan een moordspel met een iPad of smartphone gespeeld worden?

  Tijdens het moordspel kun je inderdaad gebruikmaken van een iPad met wifi of 4G verbinding. Wij raden het af om gebruik te maken van een smartphone aangezien het scherm hiervan te klein is om het volledige systeem in beeld te krijgen.

 • 10. Waar kan een moordspel plaatsvinden?

  Een moordspel vindt in principe bij jou thuis of op een door jou gekozen locatie plaats. Dit kan dus overal in Nederland én België. Voor een moordspel voor 6 t/m 12 deelnemers, dien je te beschikken over minimaal twee, maar bij voorkeur drie computers of iPads met internetverbinding en een mobiele telefoon. Wij adviseren gebruik te maken van in ieder geval één computer of laptop zodat gezamenlijk de introductievideo met reconstructie bekeken kan worden. Een iPad is voor 12 deelnemers vaak een iets te klein scherm om dit goed te kunnen zien. Gedurende het moordspel dien je in te loggen bij onze online crime databank. Om deze reden dien je te beschikken over een internetverbinding gedurende het moordspel.

 • 11. Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

  Om er zeker van te zijn dat je de dossiers op tijd ontvangt, adviseren wij in ieder geval vijf werkdagen voor het geplande moordspel de bestelling te plaatsen. Bestellingen die wij voor 13:00 uur ontvangen en binnen één week na het plaatsen van de bestelling moeten plaatsvinden, worden dezelfde dag verzonden. Wanneer je de bestelling eerder plaatst, wordt het pakket uiterlijk een week voor de speeldatum verzonden. Onze pakketten worden met track & trace verzonden naar Nederland en België. Wanneer het pakket is verzonden, ontvang je hiervan een bevestiging via e-mail.

 • 12. Kan een moordspel ook 's avonds/in het donker plaatsvinden?

  Dit kan inderdaad. Een moordspel kan 7 dagen per week tussen 10:00 en 23:30 uur plaatsvinden. Je kunt het moordspel uiterlijk om 19:30 uur starten.

 • 13. Wat hebben wij voor een moordspel nodig?

  Voor een moordspel dien je te beschikken over minimaal twee, maar bij voorkeur drie computers of iPads met internetverbinding en een mobiele telefoon. Wij adviseren gebruik te maken van in ieder geval één computer of laptop zodat gezamenlijk de introductievideo met reconstructie bekeken kan worden. Een iPad is voor 12 deelnemers vaak een iets te klein scherm om dit goed te kunnen zien. Gedurende het moordspel dien je in te loggen bij onze online crime databank. Om deze reden dien je te beschikken over een internetverbinding gedurende het moordspel.

 • 14. Moeten wij een e-mailadres beschikbaar stellen tijdens het moordspel?

  Er is gedurende het moordspel geen contact met prive e-mailadressen. Bij de start van het moordspel ontvang je inloggegevens voor onze crime databank. Via dit systeem heb je contact met onze medewerkers.

 • 15. Kunnen wij een pauze houden tijdens het moordspel?

  Aangezien het moordonderzoek binnen een bepaalde tijd opgelost moet zijn, is het niet mogelijk een pauze tijdens het moordspel te houden. Onze ervaring is ook dat de deelnemers gedurende het onderzoek geen pauze willen houden.

 • 16. Wat zijn de kosten voor een spoedzending?

  Voor het versturen van een spoedzending brengen wij alleen de kosten van PostNL in rekening. De kosten voor de PostNL spoedservice voor levering op de volgende werkdag voor 12:00 uur, bedragen in Nederland € 24,95. Voor een spoedzending naar België zijn de kosten € 32,95. Het pakket wordt dan gedurende de volgende werkdag bezorgd. Voor ontvangst van het pakket dien je thuis te zijn. PostNL levert een spoedzending niet bij de buren af.

  Aangezien een boeking op werkdagen voor 13:00 uur bij ons moet zijn ontvangen om dezelfde dag verwerkt te kunnen worden, is het noodzakelijk dat je altijd even telefonisch contact opneemt wanneer je een spoedbestelling wenst te plaatsen. Wij kunnen dan telefonisch met je bespreken wat de mogelijkheden zijn.

  Een bestelling met spoed op zaterdag leveren is helaas niet mogelijk. Deze service wordt door PostNL niet meer aangeboden.

 • 17. Is er ook een moordspel in een andere taal beschikbaar?

  Op dit moment zijn onze moordzaken nog alleen in het Nederlands beschikbaar. Wij zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van een moordspel in het Engels. De ontwikkeling hiervan zal echter nog enkele maanden in beslag nemen. Wanneer een moordspel in het Engels beschikbaar is, maken wij dit bekend op onze website en via Social Media.

 • 18. Worden er verzendkosten in rekening gebracht?

  Voor een zending binnen Nederland wordt € 5,95 aan verzendkosten in rekening gebracht. Voor een zending naar België betaal je € 13,25. Dit is beiden inclusief de kosten voor het retourneren van het pakket. Je ontvangt van ons een reeds betaald retouretiket voor het terugsturen van het pakket.

 • 19. Mogen wij het moordspel houden?

  Je kunt het pakket met de dossiers niet behouden, de dossiers en alle bijbehorende materialen dienen binnen vijf werkdagen na het spelen volledig geretourneerd te worden. Je ontvangt in het pakket een reeds betaald retouretiket voor het terugsturen van het moordspel.

 • 20. Hoe lang van tevoren moet ik het moordspel bestellen?

  Bij voldoende beschikbaarheid kan een mooordspel binnen 3 werkdagen voor de geplande datum nog besteld worden. Wij versturen het pakket met PostNL met een track&trace code. Over het algemeen wordt de bestelling de volgende werkdag bezorgd. PostNL mag volgens hun voorwaarden echter vijf werkdagen over de bezorging doen. Om deze reden kunnen wij niet garanderen dat je het pakket op tijd in huis hebt. Daarom adviseren wij minimaal vijf werkdagen voor de datum van het moordspel de boeking te plaatsen.

  Wanneer je kiest voor een spoedzending via PostNL, kun je het pakket de volgende werkdag in huis hebben. Neem bij een spoedboeking altijd eerst telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De kosten voor een 24 uur spoedzending (op werkdagen) bedragen bij PostNL € 24,95 in Nederland en € 32,95 voor een zending naar België.

 • 21. Wij hebben meer dan 12 deelnemers, kan dit?

  Een moordspel is geschikt voor groepen van 6 t/m 12 deelnemers. Wanneer je meer dan 12 deelnemers hebt, kun je uiteraard de deelnemers in meerdere groepen verdelen en per groep een moordspel boeken. Het wordt juist vaak als erg leuk ervaren wanneer de teams tegen elkaar spelen en de tijdsdruk als extra spelelement wordt toegevoegd.

 • 22. Hoeveel telefoons en computers hebben wij nodig?

  Bij de start van het moordspel vraagt onze rechercheur om twee contactpersonen met telefoonnummers aan hem door te geven.

  Wij adviseren minimaal 3 (bij 6 deelnemers) en maximaal 4 (bij 12 deelnemers) laptops, computers of iPads beschikbaar te hebben. Wij adviseren gebruik te maken van in ieder geval één computer of laptop zodat gezamenlijk de introductievideo met reconstructie bekeken kan worden. Een iPad is voor 12 deelnemers vaak een iets te klein scherm om de video goed te kunnen zien. Gedurende het moordspel dien je in te loggen bij onze online crime databank. Om deze reden dien je te beschikken over een internetverbinding gedurende het moordspel.

KVK: 34231158
Copyright Inspective Crime Games 2020