fbpx

| Tel: +31(0)88-4080800

Hoe werkt een moordspel?Word rechercheur in een levensecht moordonderzoek. U boekt het moordonderzoek voor een datum en tijdstip. U ontvangt vervolgens de politiedossiers van twee of meer onopgeloste moordzaken. Dankzij de ontdekking van nieuw bewijs weten we dat deze moorden door dezelfde dader zijn gepleegd. Het is aan uw team om te ontdekken wat de connectie is, waarom de moorden zijn gepleegd en wie de dader is.

Realistisch politiedossier
Moordspel politiedossier
Realistisch politiedossier

Voor het oplossen van de zaak ontvangt u de politiedossiers met alle informatie, zoals getuigenverklaringen, verdachtenverhoren, bewijsmateriaal, krantenartikelen, foto’s en het lijkschouwingsrapport. Het onderzoek wordt op afstand begeleid door een rechercheur. Hij assisteert u bij het onderzoek.

Bij de start van het onderzoek ontvangt elke deelnemer een functie. Met behulp van de functieomschrijving aan de binnenkant van de schriften kunt u uw onderzoek starten. U leest het conclusierapport van de politie, onderzoekt de bewijsmaterialen, maakt een tijdlijn en bewijsbord, controleert alibi's, legt verbanden tussen de slachtoffers en gaat op zoek naar de connectie.

Tijdlijn en bewijsbord tijdens moordonderzoek
Dossiers met bewijsmateriaal
Moordspel teambuilding

Gedurende het onderzoek maken jullie gebruik van de online crime databank. Via dit systeem bekijken jullie het nieuwe bewijs, hebben jullie contact met rechercheurs of externe bedrijven en kunnen jullie de video’s van de verhoren bekijken. Via de databank kunnen jullie ook mogelijke verdachte personen opzoeken. Het contact is altijd live.

Moordspel crime databank verhoor verdachte
Moordspel beveiligingscamera's
contact via telefoon

Door gebruik te maken van de QR codes op de foto's, zijn de foto's ook op een mobiel te bekijken en kunt u tevens inzoomen op de foto's. Houd wel uw mobiel bij de hand, u kunt namelijk ook gebeld worden tijdens uw moordonderzoek.

Scan de QR codes
Bekijk de foto's op mobiel
Zoom in om details te bekijken

Met behulp van Google en social media, kunt u nog meer te weten komen over de verdachten en mogelijke betrokkenen. Door het onderzoeken van het bewijs en het leggen van de juiste verbanden, ontrafelt uw team het verhaal achter de moorden en ontdekt u de aanknopingspunten en bewijs dat nooit eerder is ontdekt. U heeft 3,5 uur de tijd om de waarheid te achterhalen. Lukt het uw team om de dader te ontmaskeren?

Na afloop van het onderzoek, doet u de inhoud van de dossiers en de bijbehorende materialen terug in de doos en stuurt u deze met behulp van de meegeleverde retouretiket naar ons terug. Het is niet mogelijk dossiermaterialen te behouden.