De meest bizarre moordwapens

De meest bizarre moordwapens

De meeste mensen denken bij moordwapens al snel aan een pistool, mes of bijvoorbeeld vergif. Toch zijn er veel alledaagse en ogenschijnlijk onschuldige objecten die gebruikt zijn bij diverse moorden. De meest bizarre moordwapens hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

Joggingbroek.

Een 61-jarige man, Jimmy Hackley, heeft de 29-jarige Patricia Ann McCollum in 2006 vastgebonden in een drugshuis en haar vervolgens met haar eigen trainingsbroek gewurgd, met als gevolg dat de bloedvaten in haar ogen waren gesprongen. De rechercheurs zijn Hackley op het spoor gekomen omdat hij na de moord heeft gebeld met de telefoon van Ann McCollum. Tevens zijn de DNA-sporen van Hackley aangetroffen in het drugshuis en op het moordwapen.

Kurkentrekker

Toen de 55-jarige Murat St. Hilaire niet kwam opdagen bij zijn werk en zijn dagelijkse telefoontje miste naar Carline Renelique, de moeder van zijn kinderen, werd Renelique ongerust en nam zij haar drie kinderen mee naar zijn appartement in New York. De 11-jarige dochter vond het levenloze lichaam van St. Hilaire op zijn slaapkamervloer met een kurkentrekker in zijn slaap gestoken. Hij had meerdere steekwonden en was gewurgd.

Naaldhak

Een professor aan de University of Houston, Alf Stefan Andersson, is in 2013 dood aangetroffen in zijn luxeappartement met 25 diepe steekwonden in zijn hoofd. Zijn vriendin Ana Trujillo, de “Stiletto Killer” genoemd, beweert dat zij haar blauwe suède naaldhakken van 12,5 cm uit zelfverdediging heeft gebruikt omdat zij door Andersson werd aangevallen. Volgens een deskundige wijzen de bloedvlekken op de muur erop dat Anderssons lichaam dichtbij de grond had gelegen en er geen enkele mogelijkheid was dat hij bovenop haar zat. Bovendien gaven de bloedvlekken op Trujillo’s broek aan dat zij schrijlings op zijn hoofd had gezeten terwijl zij hem sloeg. Trujillo werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Dessertlepel

De uit het rehabilitatiecentrum ontsnapte heroïneverslaafde Richard Clare, zocht zijn kennis Timothy Magee op waarvan hij de telefoon had gestolen, met de hoop dat Clare de telefoon kon ruilen voor geld om daar drugs van te kopen. Volgens Clare ontstond er een ruzie en werd hij door Magee geslagen. Clare beweert dat hij daarom uit zelfverdediging Magee op zijn hoofd sloeg met een dessertlepel. Dit veroorzaakte een scheur in de slagader van Magee met de dood tot gevolg. Clare is vrijgesproken van moord of doodslag en heeft slechts 7 dagen in de cel door moeten brengen vanwege diefstal van de telefoon. Enkele jaren later kreeg Clare alsnog een straf van 27 jaar voor de moord op zijn huisgenoot en liefdesrivaal Peter McConnel. Clare heeft de keel van McConnel doorgesneden, hem van top tot teen in pakketband gewikkeld en het lichaam vervolgens begraven in de tuin.

Paraplu

De Bulgaarse schrijver Georgi Markov stief in 1978 enkele dagen nadat hij een scherpe pijn in zijn been voelde op de Waterloo Bridge. Een man met een paraplu achter hem, vluchtte vervolgens in een taxi. Na post-mortem onderzoek werd vastgesteld dat Markov was geïnjecteerd met dodelijk gif. Dit gif is geïnjecteerd middels een klein stalen kogeltje via de punt van de paraplu. De Bulgaar liet zich kritisch uit over het Bulgaars regime na zijn uitzetting en zorgde hiermee voor veel ophef. Er wordt tot op de dag van vandaag gespeculeerd dat de aanslag is uitgevoerd in opdracht van de Bulgaarse geheime dienst.

Oogdruppels

Een verpleegster uit South Carolina, Lana Sue Clayton, vergiftigde haar man met oogdruppels. Clayton heeft de oogdruppels in zijn drinkwater gedaan om hem ‘ongemakkelijk’ te maken. Na drie dagen ernstig ziek te zijn geweest, is haar man overleden. Volgens de aanklagers heeft Clayton de telefoon van haar man verstopt zodat hij niet om hulp kon vragen, en zou zij hem hebben vermoord om zijn bezittingen van ruim een miljoen dollar te erven. Opmerkelijk genoeg heeft dit koppel al eerder in 2018 het nieuws gehaald omdat Clayton haar man met een kruisboog in het achterhoofd heeft geschoten. Destijds werd dit als een ongeluk bestempeld en werd er geen aanklacht ingediend.

Snaar van een gitaar

James Paul Harris werd beschuldigd van de moord op de 49-jarige James Gerety. Volgens de getuigenverklaring van Harris’ ex-vriendin Bobbie Williams, schoot Harris zijn slachtoffer Gerety eerst in de maag voordat Harris hem twee dagen lang kwelde. Volgens de getuige heeft Harris het slachtoffer vervolgens onthoofd met de snaar van een gitaar. Harris zou het hoofd van zijn slachtoffer na de onthoofding vast hebben blijven houden en ertegen hebben gepraat als onderdeel van een soort voodoo-ritueel. Harris werd in 2015 veroordeeld tot vier jaar en twee maanden gevangenisstraf, maar is in 2017 reeds vrijgelaten.

Beenprothese

Een 47-jarige dakloze vrouw, genaamd Debra Hewitt, is veroordeeld voor de moord op haar vriend. Als moordwapen gebruikte zij haar beenprothese. Debra Hewitt - ofwel ‘Angel of Death’ - stampte op haar vriend, waarna zij vervolgens haar beenprothese afdeed en hem al hinkend op een been met haar prothese doodsloeg. Het lichaam van het 47-jarige slachtoffer werd ongeveer 6 weken later gevonden.

Borsten

Een 51-jarige man is in 2013 om het leven gekomen op een trailerpark in Washington, naar verluidt door de borsten van zijn vriendin Donna Lange. Getuigen verklaren dat zij ruzie hoorden in de caravan van het paar waarbij de man schreeuwde dat de vrouw van hem af moest gaan. Getuigen zagen Lange bovenop de man zitten met haar borsten op het gezicht van de man. Hoewel je zou verwachten dat Lange een stuk zwaarder woog dan de man, verschilden zij slechts 8 kg in gewicht en woog zij circa 87 kg.

Denk jij het in je te hebben om een dader te ontmaskeren? Kijk eens bij onze moordzaken.