fbpx

| Tel: +31(0)88-4080800

Het team van Inspective Crime Games

Over ons

In 2005 zijn wij gestart met Spyctive Misdaadspellen voor de ontwikkeling van misdaadspellen voor kinderen. De eerste spellen van Spyctive zijn ontwikkeld voor vakantieparken en campings. Vanuit deze spellen zijn later de missies voor kinderfeestjes ontwikkeld. Ons motto “Don’t just play a game, be the hero” is ontstaan vanuit de gedachte dat elk kind zich weleens een held wil voelen. Onze spellen zijn ontwikkeld om dit gevoel bij kinderen te kunnen realiseren. De intentie is om de spellen zo realistisch mogelijk te maken en de kinderen dus ook niet te vertellen dat wat zij gaan doen een spel is, maar dat zij daadwerkelijk de wereld veiliger gaan maken.


don't just play a game, be the hero


Na afloop van een missie ontvingen wij regelmatig de vraag of wij deze spellen ook voor volwassenen ontwikkelen. Wij moesten de ouders helaas teleurstellen. In 2015 besloten wij als try-out een eerste volwassen misdaadspel als teamuitje voor onze eigen medewerkers te ontwikkelen. Dit was zo’n groot succes, dat wij besloten om op de achtergrond aan het concept voor volwassenen te werken en zo is in 2018 het concept voor een moordspel voor volwassenen geboren.

Ook voor de spellen voor volwassenen is onze intentie om het moordspel over te laten komen als een serieus moordonderzoek die jij als rechercheur gaat oplossen. Er zijn geen verborgen hints of verstopte aanwijzingen. Elk stuk bewijs is realistisch, elke aanwijzing is aannemelijk en elk onderdeel in de dossiers ziet eruit alsof deze uit een echt politiedossier komt. Onze intentie is om ook de volwassenen het gevoel te geven dat zij serieus een moordzaak oplossen. Onze spellen zijn dus niet hetzelfde als het gemiddelde moorddiner. Het is bij ons niet lachen, gieren, brullen, maar eerder spannend, realistisch, uitdagend en vooral heel erg leuk om te doen.

Logo Nationaal Burger Recherche Dienst

Een moordzaak start vanuit de Nationaal Burger Recherche Dienst, afgekort NBRD. De NBRD ontvangt onopgeloste zaken vanuit de politie. Wanneer nieuw bewijs wordt ontdekt, worden moordzaken heropend en krijgen burgers de kans deze zaken in te zien en zo hopelijk alsnog op te lossen. De rechercheurs van de NBRD staan de spelers gedurende het onderzoek telefonisch en via e-mail bij voor het beantwoorden van vragen, het opzoeken van belangrijke informatie of om de spelers te voorzien van nieuw bewijs.

Inspective Crime Games werkt met een team van 7 fulltime medewerkers en 12 parttime begeleiders vanuit ons kantoor in Zutphen. Hier zorgen wij ervoor dat elk misdaaddossier tot in de puntjes is verzorgd en wij na afloop van elke moordzaak kunnen zeggen: Zaak volbracht!

Teamuitje bureau van rechercheur


ONZE BEGELEIDERS

Rechercheur Finch

M. Finch

Rechercheur Hunter

L. Hunter

Rechercheur Bakker

E. Bakker

Rechercheur Toren

R. Toren

Rechercheur De Jager

L. de Jager

Rechercheur De Leeuw

S. de Leeuw

Rechercheur Cross

Y. IJssel

Rechtercheur De Bruin

L. de Bruijn

Rechercheur De Groot

D. de Groot

Rechercheur Dubbel

B.E. Dubbel

Rechercheur Van Rijn

L. van Rijn

Rechercheur Van Rooij

S. van Rooij