Veelgestelde vragen

 • 1. Kunnen wij een moordspel op afstand spelen?

  Ja dit is geen probleem. Iedere deelnemer ontvangt eigen inloggegevens waarmee hij vanuit zijn eigen locatie kan inloggen. Iedere deelnemer krijgt ook het volledige politiedossier te zien. Hierdoor zou je er ook voor kunnen kiezen om het moordonderzoek niet gezamenlijk te volbrengen, maar een competitie-element toe te voegen. Houd er wel rekening mee dat een moordonderzoek langer duurt wanneer de deelnemers onderling niet overleggen met elkaar. Je kunt uiteraard ook gezamenlijk vanuit dezelfde locatie een moordzaak oplossen of bijvoorbeeld als tweetal gezamenlijk met één account inloggen.

 • 2. Waar kan het moordspel plaatsvinden?

  Een moordspel vindt in principe bij jou thuis of op een door jou gekozen locatie plaats. Dit kan dus overal in Nederland én België. Voor het onderzoeken van een moordzaak dien je te beschikken over een computer of iPad met internetverbinding. Gedurende het onderzoek dien je in te loggen bij onze online crime database. Om deze reden dien je te beschikken over een internetverbinding gedurende het onderzoek.

 • 3. Met hoeveel personen kunnen wij een moordspel spelen?

  Een moordspel kan alleen of met een team opgelost worden. De moordzaken zijn geschikt voor teams t/m 12 personen en kunnen besteld worden door groepen t/m 100 personen. Groepen van meer dan 12 personen worden dus verdeeld in meerdere teams. Aangezien iedere deelnemer eigen inloggegevens ontvangt kun je de teams volledig naar wens indelen. Je kunt ervoor kiezen om deelnemers individueel te laten spelen, tweetallen te maken of de groep juist in grotere teams te verdelen. Het is ook mogelijk een competitie-element toe te voegen.

 • 4. Ik heb geen factuur via e-mail ontvangen, wat nu?

  De automatisch via e-mail verzonden orderbevestiging is tevens de factuur van de bestelling. De betaalgegevens staan onderin de verzonden e-mail. Controleer voor de zekerheid ook de spamfolder. Het komt helaas wel eens voor dat een internetprovider de automatisch verzonden bevestiging/factuur weigert. Neem in dit geval contact met ons op.

 • 5. Hoe lang duurt een moordspel?

  Hoe lang het moordonderzoek gemiddeld duurt staat telkens bij de moordzaak aangegeven. Hoe lang je daadwerkelijk met het onderzoek bezig bent is afhankelijk van hoe snel jij de informatie leest, of de deelnemers onderling met elkaar de bevindingen bespreken en hoe snel jij de aanwijzingen kunt vinden en de bewijsmaterialen kunt onderzoeken. Dit verschilt daarom per persoon. Een team van 1 t/m 4 personen kan een moordzaak in een avond oplossen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit over meerdere avonden of zelfs weken te verdelen. Je krijgt in eerste instantie drie maanden toegang tot de online crime database of tot je de zaak hebt volbracht. Mocht het even niet uitkomen om aan het moordonderzoek te werken, kun je altijd contact met ons opnemen en wij verlengen kosteloos de toegang tot het politiedossier en de online crime database.

 • 6. Heb ik internet nodig?

  Aangezien je voor het onderzoeken van de moorden dient in te loggen bij onze online crime databank, heb je inderdaad internet nodig gedurende het moordonderzoek.

 • 7. Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

  Bij het plaatsen van een bestelling krijg je de mogelijkheid de bestelling via iDeal, Paypal of factuur te betalen. Wanneer je kiest voor iDeal kun je direct via internetbankieren het bedrag betalen. De keuze Paypal verwijst je door naar de Paypal betaalpagina. Wanneer je kiest voor het betalen via factuur ontvang je direct na het verwerken van de bestelling een bevestiging en factuur via e-mail. Wanneer de betaling is voldaan en verwerkt door onze backoffice, krijg je toegang tot de online database met hierin de digitale dossiers. Je ontvangt een e-mail wanneer de toegaing is geactiveerd.

 • 8. Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

  Wanneer je slechts toegang tot de digitale dossiers bestelt, heb je na verwerking van de betaling direct toegang tot de digitale dossiers. Bestellingen van de fysieke dossiers worden op werkdagen verwerkt en verzonden. Bestellingen die wij voor 13:00 uur op een werkdag hebben ontvangen worden dezelfde dag verzonden. Onze pakketten worden binnen Nederland met track & trace verzonden. Wanneer de dossiers zijn verzonden ontvang je hiervan een bevestiging via e-mail.

 • 9. Wat heb ik nodig voor een moordspel?

  Voor een moordspel dien je te beschikken over een computer of iPad met internetverbinding. Gedurende het onderzoek dien je in te loggen bij onze online crime databank. Om deze reden dien je te beschikken over een internetverbinding.

 • 10. Worden er verzendkosten in rekening gebracht?

  Voor het versturen van het fysieke dossier binnen Nederland worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Voor het verzenden naar België worden de PostNL verzendkosten in rekening gebracht.

 • 11. Kan ik alleen het fysieke dossier bestellen, zonder toegang tot de crime database?

  Nee dit is niet mogelijk. Voor het oplossen van de moordzaak heb je toegang tot de online crime database nodig.

 • 12. Mag ik de dossiers houden?

  Je kunt de dossiers voor een moordonderzoek inderdaad houden. Deze hoeven niet geretourneerd te worden.

 • 13. Kunnen de deelnemers los van elkaar aan het moordonderzoek werken?

  Aangezien iedere deelnemer eigen inloggegevens ontvangt, kun je zelf bepalen of de deelnemers individueel, in teams of als één team aan het moordonderzoek werken. De deelnemers kunnen dus los van elkaar aan het moordonderzoek werken. De deelnemers dienen wel op hetzelfde moment aan het moordonderzoek te werken. De bestelling geldt namelijk als één moordonderzoek en de toegang tot het dossier is voor 3 maanden of tot de dader is gevonden. Wanneer de dader door een deelnemer is gevonden, wordt na enige tijd de toegang tot het dossier afgesloten voor alle deelnemers.

 • 14. Wat ontvang ik met het fysieke dossier?

  Wanneer je naast toegang tot het digitale dossier ook het fysieke dossier hebt besteld, ontvang je het dossier via post thuis. In het dossier zitten de processen-verbaal, verhoren, bewijsmaterialen en informatie. De plaats delict foto's uit de dossiers zitten niet in het fysieke dossier, deze kun je in de online database bekijken. Hierdoor is het ook mogelijk om op de foto's in te zoomen en details te bekijken.

 • 15. Vanaf welke leeftijd kan ik een moordspel spelen?

  Onze moordzaken zijn levensecht en bevatten echt bewijsmateriaal en foto's. Wij adviseren daarom een leeftijd vanaf 16 jaar. Wanneer een spel met ouders samen wordt gespeeld is een jongere leeftijd wellicht ook mogelijk. Dit is uiteraard afhankelijk van het kind.

 • 16. Kan ik hulp vragen als ik vast kom te zitten?

  Gedurende het onderzoek heb je toegang tot een hulp-pagina. Hier kun je een lijst met tips vinden mocht je ergens niet uitkomen. Tevens staat hieronder een lijst met de uiteindelijke oplossingen van alle losse onderdelen van het onderzoek.

 • 17. Kan ik op een later moment verder gaan met het spel?

  Dit kan inderdaad. Je krijgt toegang tot de online crime database tot je de zaak hebt volbracht. Hierdoor kun je volledig in je eigen tempo de moordzaak oplossen. De toegang is in beginsel voor drie maanden of tot je de zaak hebt volbracht. Mocht je even geen tijd hebben waardoor de drie maanden zijn verstreken, kun je de toegang kosteloos verlengen. Neem dan gerust contact met ons op.

 • 18. Kan ik een moordspel cadeau geven?

  Op onze website vind je de mogelijkheid een cadeaubon te bestellen. Je ontvangt de bon in een mooie rode envelop via post thuis.

 • 19. Kan een moordspel met een iPad of smartphone volbracht worden?

  Tijdens het moordspel kun je inderdaad gebruikmaken van een iPad met wifi of 4G verbinding. Wij raden het af om gebruik te maken van een smartphone aangezien het scherm hiervan te klein is om het volledige systeem in beeld te krijgen.

 • 20. Wij zijn met een grotere groep, maar willen samenwerken met dezelfde inloggegevens.

  Het is mogelijk om gezamenlijk op één apparaat aan het moordonderzoek te werken. Houd er rekening mee dat je dan gezamenlijk telkens dezelfde informatie moet lezen en dat dit met verschillende leestempo's als vervelend kan worden ervaren. Ook komt het regelmatig voor dat deelnemers toch op hun mobiel willen inloggen bij de online crime database om iets op te zoeken. Zeker wanneer een deelnemer het fysieke dossier leest en anderen het digitale dossier gebruiken. Het is niet aan te raden de online crime database op de mobiel te bekijken aangezien het scherm eigenlijk te klein is, maar vaak wordt dit wel gedaan en met te weinig accounts kan het frustrerend zijn als deelnemers op elkaar moeten wachten om bijvoorbeeld een kenteken of camerabeelden op te zoeken.

KVK: 34231158 | © Copyright Inspective Crime Games 2022

© Copyright Inspective Crime Games 2022
KVK: 34231158