| Tel: +31(0)88-4080800

 • Veelgestelde vragen solo
 • 1. Kan een moordspel met een iPad of smartphone volbracht worden?

  Tijdens het onderzoek kun je gebruikmaken van een iPad met wifi of 4G verbinding. Wij raden het af om alleen maar gebruik te maken van een smartphone aangezien het scherm hiervan te klein is om de volledige crime database goed in beeld te krijgen.

 • 2. Waar kan het moordspel plaatsvinden?

  Het onderzoeken van een moordzaak vindt in principe bij jou thuis of op een door jou gekozen locatie plaats. Dit kan dus overal in Nederland én België. Voor het onderzoeken van een moordzaak dien je te beschikken over een computer of iPad met internetverbinding. Gedurende het onderzoek dien je in te loggen op onze online crime database. Om deze reden dien je te beschikken over een internetverbinding gedurende het onderzoek.

 • 3. Is er een medewerker beschikbaar voor het beantwoorden van vragen?

  Gedurende het onderzoek heb je toegang tot het NBRD forum. Hierin kun je vragen stellen en overleggen met andere rechercheurs. Tevens heb je de mogelijkheid om via de database drie keer per week aanvullende informatie op te vragen over mogelijke aanwijzingen of een aanvullend dossier dat je hebt ontdekt.

 • 4. Ik heb geen factuur via e-mail ontvangen, wat nu?

  De automatisch via e-mail verzonden orderbevestiging is tevens de factuur van uw bestelling. De betaalgegevens staan onderin de verzonden e-mail. Controleer voor de zekerheid ook de spamfolder. Het komt helaas wel eens voor dat een internetprovider de automatisch verzonden bevestiging/factuur weigert neem in dit geval contact met ons op.

 • 5. Hoe lang duurt een online moordspel?

  Een moordzaak duurt gemiddeld tussen de 5 en 20 uur totaal. Je hebt een maand toegang tot de online crime database. Je kunt dit naar wens verlengen met 1, 2 of 3 weken. Hoe lang je daadwerkelijk met het onderzoek bezig bent is afhankelijk van hoe snel jij de informatie leest, de aanwijzingen kunt vinden en de bewijsmaterialen kunt onderzoeken. Dit verschilt daarom van persoon tot persoon.

 • 6. Kan een solo moordspel ook gezamenlijk worden volbracht?

  Dit kan zeker. Wanneer je op hetzelfde adres woont, kun je de toegang tot de crime database delen. Wanneer je het onderzoek met anderen op een andere locatie wenst te doen, kun je ook een groepsaanmelding voor 4 personen bestellen.

 • 7. Heb ik internet nodig?

  Aangezien je voor het onderzoeken van de moorden dient in te loggen op onze online crime databank, heb je inderdaad internet nodig gedurende het moordonderzoek.

 • 8. Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

  Na het plaatsen van een bestelling krijg je de mogelijkheid de bestelling via iDeal, Paypal of factuur te betalen. Wanneer je kiest voor iDeal, kun je direct via internetbankieren het bedrag betalen. De keuze Paypal verwijst je door naar de Paypal betaalpagina. Wanneer je kiest voor betalen via factuur ontvang je direct na het verwerken van jouw bestelling een bevestiging en factuur via e-mail. Wanneer de betaling is voldaan, heb je direct toegang tot de online database met hierin de digitale dossiers.

 • 9. Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

  Wanneer je slechts toegang tot de digitale dossiers bestelt, heb je na verwerken van de betaling, direct toegang tot de digitale dossiers. Bestellingen van de fysieke dossiers worden op werkdagen verwerkt en verzonden. Onze pakketten worden met track & trace verzonden naar Nederland en België. Wanneer de dossiers zijn verzonden, ontvang je hiervan een bevestiging via e-mail.

 • 10. Wat heb ik nodig voor een online moordspel?

  Voor een online (solo) moordspel dien je te beschikken over een computer of iPad met internetverbinding. Gedurende het onderzoek dien je in te loggen op onze online crime databank. Om deze reden dien je te beschikken over een internetverbinding.

 • 11. Worden er verzendkosten in rekening gebracht voor het fysieke dossier?

  Voor het versturen van het fysieke dossier worden geen aanvullende verzendkosten in rekening gebracht. De prijs is inclusief verzending.

 • 12. Kan ik alleen het fysieke dossier bestellen, zonder toegang tot de crime database?

  Nee, dit is niet mogelijk. Voor het oplossen van de moordzaak heb je toegang tot de crime database nodig.

 • 13. Mag ik de dossiers houden?

  Je kunt de dossiers voor een solo moordonderzoek inderdaad houden. Deze hoeven niet geretourneerd te worden.

 • 14. Is dit vergelijkbaar met andere aanbieders voor het oplossen van een moordzaak?

  Wij hebben nog geen andere aanbieder ontdekt die een vergelijkbaar moordonderzoek aanbiedt. Er zijn wel andere aanbieders van moordzaken. Deze zijn uiteraard ook erg leuk en interessant om te doen. Onze moordzaken zijn echter volledig gebaseerd op de werkelijkheid. Wanneer u een nieuw misdrijf of incident ontdekt, is hiervan waarschijnlijk ook een dossier via de database op te zoeken of op te vragen. Wanneer u een persoon ontdekt, kunt u het profiel van deze persoon opvragen, wanneer u beschikt over de naam, geboortedatum en woonplaats van deze persoon. Wanneer u de naam van een bedrijf ontdekt, heeft het bedrijf ook een website en kunt u een e-mail sturen om informatie op te vragen. Houd u er rekening mee dat onze moordzaken zeer uitgebreid zijn met meer dan 75 documenten, bewijsmaterialen, foto's en video's. Onze solo moordzaken zijn hierdoor niet in één avond op te lossen.

 • 15. Wat ontvang ik met het fysieke dossier?

  Wanneer u naast de toegang tot het digitale dossier, ook het fysieke dossier heeft besteld, ontvangt u het dossier via post thuis. In het dossier zitten de proces-verbalen, verhoren, bewijsmaterialen en informatie. De foto's uit de dossiers zitten niet in het fysieke dossier, deze kunt u op de website in de online database bekijken. Hierdoor is het ook eenvoudig om op de foto's in te zoomen en details te bekijken.

 • 16. Vanaf welke leeftijd kan ik een moordspel spelen?

  Onze moordzaken zijn levensecht en bevatten echt bewijsmateriaal en foto's. Wij adviseren daarom een leeftijd vanaf 16 jaar. Wanneer een spel met ouders samen wordt gespeeld, is een jongere leeftijd ook mogelijk. Dit is uiteraard afhankelijk van het kind.

 • 17. Kan ik hulp vragen als ik vast kom te zitten?

  Dit kan inderdaad. Gedurende het onderzoek heb je toegang tot het forum. In het forum kun je vragen stellen en de zaken bespreken met andere rechercheurs. Ook heb je de mogelijkheid om een privé bericht te sturen naar de NBRD en een gerichte vraag te stellen.

 • 18. Kan ik op een later moment verder gaan met het spel?

  Dit kan inderdaad. Je hebt een maand lang toegang tot de database. Hierdoor kun je volledig in je eigen tempo de moordzaak oplossen.

 • 19. Kan ik een moordspel cadeau geven?

  Op onze website vind je de mogelijkheid een cadeaubon te bestellen. Je ontvangt de bon in een mooie envelop via post thuis.