| Tel: +31(0)88-4080800

Hoe werkt een moordspel?

Inhoud van het politiedossier voor een online moordspel

Moordspel online of met politiedossier

Tijdens een moordspel ga je alleen of met een team een cold case oplossen. Onderzoek het bewijs, bekijk de politieverhoren en controleer de verdachten. In de politiedatabase kun je zoeken naar beelden van beveiligingscamera's, bewijsmateriaal, verdachten en kentekens. Het politiedossier staat in de online database van de NBRD. Hierdoor kan een cold case onderzoek volledig online en op afstand plaatsvinden. Ter uitbreiding kun je ook het fysieke dossier via post bestellen.

Bekijk de moordzaken

Deelnemers moordspel

Een moordspel is geschikt om zelfstandig of met een team t/m 12 personen op te lossen en kan besteld worden voor groepen t/m 100 personen. Je werkt allen aan dezelfde moordzaak, maar kunt zelf bepalen hoe je de groep verdeelt. Je kunt bijvoorbeeld de deelnemers zelfstandig aan het moordonderzoek laten werken of verdelen in teams van bijvoorbeeld 2, 4 of zelfs 12 personen. Omdat iedere deelnemer eigen inloggegevens ontvangt, zijn de teams volledig naar wens in te delen en kan het moordspel bij elkaar of op afstand plaatsvinden. Ook kun je hierdoor een competitie-element toevoegen. Welke deelnemer of team kan als eerste de moord oplossen?

Één deelnemer staat gelijk aan één account/inloggegevens waarmee je op één computer kunt inloggen. Wanneer meerdere deelnemers op dezelfde computer aan het moordonderzoek werken, kun je dus in principe voor minder deelnemers bestellen. Je bestelt voor het aantal apparaten waarmee je wilt inloggen. Houd er wel rekening mee dat dit betekent dat de deelnemers telkens gezamenlijk op hetzelfde apparaat, dezelfde informatie moeten lezen. Met verschillende leestempo’s kan dit als vervelend worden ervaren. Ook willen deelnemers vaak zelf iets tussendoor opzoeken, bijvoorbeeld een kenteken controleren. Vaak wordt dan een mobiel gebruikt, ook al is een mobiel eigenlijk iets te klein om de politiedatabase goed weer te geven. En ook voor het inloggen op een mobiel, heeft een deelnemer eigen inloggegevens nodig. Wij adviseren daarom om bij een grotere groep, niet voor minder deelnemers de bestelling te plaatsen, maar iedere deelnemer een eigen account/inloggegevens te geven.

Bekijk de moordzaken

Benodigdheden moordspel

Per deelnemer een computer, laptop of iPad met internetverbinding. Meerdere deelnemers kunnen gezamenlijk met één computer aan het moordonderzoek werken, zeker wanneer je ook het fysieke dossier hebt besteld. Met alleen het online politiedossier, betekent dit wel dat zij telkens gezamenlijk dezelfde informatie moeten lezen. Zie voor meer informatie hierboven het kopje deelnemers.

Een verhoor met een getuige in de database tijdens moordspel

Duur van een moordspel

De duur van een moordspel is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en of de deelnemers onderling overleggen. Wanneer je met 12 deelnemers aan een moordzaak werkt en tussendoor de ontdekkingen met elkaar bespreekt, ontdek je waarschijnlijk sneller de dader dan wanneer je met 2 personen bent of onderling niets met elkaar bespreekt. Meer informatie over de duur staat aangegeven bij iedere moordzaak.

Inhoud moorddossier

Het online politiedossier bevat alle informatie die je voor het onderzoek nodig hebt. In het dossier staan de verhoren met de getuigen en verdachten, het bewijsmateriaal, processen-verbaal, plattegrond, lijkschouwingrapport en foto's. In de database kun je zoeken naar personen, kentekens, camerabeelden en bewijs. Wanneer je de naam van een bedrijf tegenkomt, kijk je op de website van het bedrijf voor meer informatie.

Plattegrond plaats delict

Bestelprocedure moordspel

Je kunt een moordspel bestellen door de moordzaak naar keuze te bestellen. Het is tevens mogelijk het politiedossier via post te bestellen. Na het plaatsen van de bestelling heb je direct toegang tot de online database met het politiedossier.

Bekijk de moordzaken

Levering fysiek dossier

Wanneer je naast toegang tot een digitaal dossier ook het fysieke dossier hebt besteld, wordt het fysieke dossier via post naar je verzonden. Bestellingen op werkdagen voor 13:00 uur ontvangen en betaald, worden dezelfde dag verzonden. Het is ook mogelijk om meerdere fysieke dossiers te bestellen.

Moordspel dossier

Beschikbaarheid moordspel

Een online moordspel kan 7 dagen per week, 24 uur per dag besteld worden. Jij beslist wanneer je met het moordspel start en of je de moordzaak in een avond of verdeeld over meerdere dagen gaat oplossen. Je hebt 3 maanden toegang tot de online database of tot je de zaak hebt volbracht. Heb je geen tijd gehad om het moordonderzoek af te ronden? Stuur ons een e-mail en wij verlengen kosteloos de toegang tot de database en het politiedossier.

Realistisch politiedossier voor een online moordspel

Twee moordzaken tegelijk

Wanneer je twee verschillende moordzaken tegelijk wenst te bestellen, doe je dit met twee verschillende e-mailadressen, aangezien toegang tot twee verschillende moordzaken tegelijk voor verwarring kan zorgen.

Moordspel ontvoering slachtoffer

Betaalmogelijkheden

Je kunt de bestelling betalen via iDeal, factuur of Paypal. Voor betaling via Paypal worden de aanvullende kosten van Paypal in rekening gebracht. Bij betaling via factuur dient het bedrag eerst op onze rekening te staan voor je toegang krijgt tot de database en eventueel het fysieke dossier wordt verzonden. Betalingen via factuur worden alleen op werkdagen gecontroleerd. Bij betalingen via iDeal wordt de toegang direct automatisch geactiveerd.

Bekijk de moordzaken

Moordspel in België

Een moordspel kan ook in België plaatsvinden. Een moordspel in België werkt hetzelfde als in Nederland.

Foto's bewijs

Annuleren moordspel

Na het afronden van de bestelprocedure en betaling heb je direct toegang tot de online database met het politiedossier. Het is hierna niet meer mogelijk om de bestelling te annuleren. Een bestelling van een fysiek dossier kan wel binnen 14 dagen geannuleerd worden. Wanneer je een ontvangen dossier wenst te retourneren, kan dit alleen wanneer wij het ongeopende dossier retour ontvangen. De verzendkosten voor het retourneren van het dossier zijn voor de klant.

KVK: 34231158 | © Copyright Inspective Crime Games 2022

© Copyright Inspective Crime Games 2022
KVK: 34231158