Hoe werkt een moordspel?

Inhoud van het politiedossier voor een online moordspel

Moordspel online of met dossier

Tijdens een moordspel ga je alleen of met een team een realistische cold case oplossen. Je krijgt toegang tot het online politiedossier en de politiedatabase. Naast de online omgeving kun je aanvullend het fysieke politiedossier via post bestellen. Je kunt niet alleen het fysieke dossier bestellen. Je hebt namelijk altijd de online politiedatabase nodig voor het opzoeken van camerabeelden, verdachten en kentekens.

Deelnemers moordspel

Een moordspel is geschikt om zelfstandig of met een team op te lossen en kan besteld worden voor groepen t/m 100 personen. Je bestelt het moordspel voor het aantal personen dat deelneemt aan het onderzoek. Wanneer je bijvoorbeeld met 23 personen bent, bestel je een moordspel voor een groep t/m 25 personen. Na het plaatsen van de bestelling ontvang je een link waarmee de deelnemers hun eigen inloggegevens kunnen aanmaken voor toegang tot het politiedossier en de database. Ook wanneer je in teams of met minder computers werkt, adviseren wij voor het aantal deelnemende personen te bestellen. Hierdoor kan een deelnemer ook tussendoor even snel iets op een mobiel opzoeken en hoeft niemand op elkaar te wachten.

Bekijk de moordzaken

Zelfstandig of in teams

Aangezien iedere deelnemer toegang tot hetzelfde dossier heeft, kun je zelf bepalen of iedere deelnemer zelfstandig aan het moordonderzoek werkt, de hele groep samenwerkt of dat je de groep in teams verdeelt. Hierdoor kun je ook een competitie-element toevoegen. Welk team weet als eerste de dader te ontmaskeren?

Een verhoor met een getuige in de database tijdens moordspel

Benodigdheden moordspel

Een computer, laptop of iPad met internetverbinding, bij voorkeur voor iedere deelnemer een eigen apparaat. Je kunt ook een mobiele telefoon gebruiken voor het opzoeken van informatie in de database. Voor het bekijken van de politieverhoren, camerabeelden en het lezen van het online dossier, adviseren wij gebruik te maken van een apparaat met een groter scherm.

Duur van een moordspel

De duur van een moordspel is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en of de deelnemers onderling overleggen. Wanneer je met 12 personen aan een moordzaak werkt en het materiaal verdeelt, ontdek je sneller de dader dan wanneer je met 2 personen bent. Meer informatie over de duur staat aangegeven bij iedere moordzaak.

Plattegrond plaats delict

Bekijk de moordzaken

Inhoud moorddossier

Het online politiedossier bevat alle informatie die je voor het onderzoek nodig hebt. In het dossier staan de verhoren met de getuigen en verdachten, het bewijsmateriaal, processen-verbaal, plattegrond, lijkschouwingrapport en foto's. In de database kun je zoeken naar personen, kentekens, camerabeelden en bewijs. Wanneer je de naam van een bedrijf tegenkomt, kijk je op de website van het bedrijf voor meer informatie.

Bestellen moordspel

Je kunt een moordspel bestellen door de moordzaak naar keuze te selecteren en hierna te kiezen voor het aantal deelnemers. Na het invullen van het bestelformulier en het verzorgen van de betaling, heb je direct toegang tot het online politiedossier en de database.

Moordspel dossier

Dossier via post

De prijs van het fysieke dossier via post, staat op de pagina van het moordspel aangegeven. In het bestelformulier staat de vraag of je ook het fysieke dossier wenst te ontvangen. Wanneer je hier kiest voor JA, verschijnt er een nieuw veld. Vul hier een getal in om aan te geven hoeveel dossiers je wenst te ontvangen. De prijs van het fysieke dossier wordt automatisch in de totaalprijs verwerkt. Bestellingen op werkdagen voor 13:00 uur ontvangen en betaald, worden dezelfde dag verzonden.

Beschikbaarheid moordspel

Een moordspel kan 7 dagen per week, 24 uur per dag plaatsvinden. Jij beslist wanneer je met het moordspel start en of je de moordzaak in een avond of verdeeld over meerdere dagen gaat oplossen. Je hebt 3 maanden toegang tot het dossier en de dataabase of tot je de zaak hebt volbracht. Heb je geen tijd gehad om het moordonderzoek af te ronden? Stuur ons een e-mail en wij verlengen kosteloos de toegang.

Moordspel ontvoering slachtoffer

Betaalmogelijkheden

Je kunt de bestelling betalen via iDeal, factuur of Paypal. Bij betalingen via iDeal en Paypal wordt de toegang direct automatisch geactiveerd. Bij betaling via factuur dient het bedrag eerst op onze rekening te staan voor wij het account activeren. Betalingen via factuur worden alleen op werkdagen gecontroleerd. Voor betaling via Paypal worden de aanvullende kosten van Paypal in rekening gebracht.

Moordspel in België

Een moordspel kan ook in België plaatsvinden. Een moordspel in België werkt hetzelfde als in Nederland.

Bekijk de moordzaken