| Tel: +31(0)88-4080800

Hoe werkt een moordspel?
Team moordspel

Bij de start van het moordspel opent u de verzegelde envelop met de moorddossiers. U logt in op de online crime databank en bekijkt gezamenlijk de introductievideo met reconstructies van de slachtoffers. Hierna worden de functies verdeeld en de inhoud uit de dossiers gehaald om alle bewijsmaterialen te onderzoeken en te controleren. In de online crime database staan de videos van de verhoren en kunt u aanvullende bewijsmaterialen, kentekens en verdachten opzoeken. Met uw bevindingen maakt u een tijdlijn en bewijsbord. Gedurende het onderzoek heeft u via e-mail en telefoon contact met een rechercheur van de NBRD (Nationaal Burger Recherche Dienst). Hij voorziet u van nieuwe informatie, aanvullende verhoren met nieuwe verdachten en toegang tot andere dossiers, wanneer u een nieuwe link heeft ontdekt. U heeft 3,5 uur de tijd om de moordenaar te vinden.

Realistisch politiedossier

Realistisch dossier

In de politiedossiers zit alle informatie zoals getuigenverklaringen, bewijsmateriaal, krantenartikelen, foto’s en het lijkschouwingsrapport.

Moordspel met beveiligingscamera's

Crime databank

Tijdens het onderzoek heeft u toegang tot de online crime databank waarin u kentekens en verdachten op kunt zoeken, de politieverhoren op video kunt bekijken en live contact heeft met een rechercheur.

Tijdens het moordspel bekijk je de foto's op mobiel

QR-Codes

Op de foto's in het dossier staat een QR-code. Met uw mobiel scant u de code en kunt u inzoomen op de foto's voor meer details.

Tijdlijn en bewijsbord tijdens moordonderzoek

Tijdlijn en bewijsbord

Gedurende het onderzoek maakt u een tijdlijn en bewijsbord op de meegeleverde poster. U kunt hier ook de foto's uit het dossier voor gebruiken.

Moordspel met crime databank verhoor verdachte

Google en Sociale media

Door het onderzoeken van het bewijs en met behulp van Google en sociale media kunt u nog meer te weten komen over de verdachten en mogelijke betrokkenen.

Dossiers met bewijsmateriaal voor moordspel

Bewijsmateriaal

Met het volgen van alle aanknopingspunten en het leggen van de juiste verbanden ontrafelt u informatie dat nooit eerder is ontdekt en kunt u het motief van de dader achterhalen.

Een moordspel kan op elke gewenste locatie in Nederland en België, thuis of als teamuitje plaatsvinden. Dit kan 7 dagen per week tussen 10:00 en 23:30 uur. Jij beslist wanneer jouw team het onderzoek start. U heeft 3,5 uur de tijd om de waarheid te achterhalen. Lukt het uw team om de dader te ontmaskeren?

Na afloop van het moordspel, doet u de inhoud van de dossiers en de bijbehorende materialen terug in de doos en stuurt u deze met behulp van het meegeleverde retouretiket naar ons terug.