Profiel van een moordenaar

Profiel van een moordenaar

In de serie Mindhunter van Netflix zijn er geen bloederige scenes en spannende achtervolgingen te zien, maar dit maakt de serie niet minder spannend of interessant. De serie gaat over het ontstaan van het systematisch onderzoeken van beruchte seriemoordenaars, zodat profielen kunnen worden opgesteld waarmee nieuwe seriemoordenaars eerder opgespoord kunnen worden. De agenten in de serie zijn gebaseerd op bestaande FBI-agenten. De verschrikkelijke details die de seriemoordenaars vertellen komen uit originele FBI-archieven.

De serie laat het begin zien van het ontstaan van de BSU (Behavioral Science Unit) binnen de FBI. De FBI-agenten voeren gesprekken met veroordeelde seriemoordenaars voor het kunnen opstellen van een profel. De gesprekken binnen de serie worden gevoerd met echt bestaande seriemoordenaars. Sinds augustus is het tweede seizoen van Mindhunter beschikbaar. De serie is te kijken op Netflix.

Tijdens een moordspel van Inspective dien je ook een profiel van de dader te maken. Door het onderzoeken van het bewijs kom je steeds meer te weten over de dader en waarom hij de moorden heeft gepleegd. Op basis van deze kennis en het gevonden bewijs, kun je de naam van de dader en zijn verblijfplaats ontmaskeren.

Heb je ook interesse in het oplossen van een cold case? Kijk eens bij onze moordzaken.