Communicatie tijdens moordspel

Communicatie tijdens een moordspel

Hoe belangrijk communicatie tijdens een moordonderzoek is, laat de nieuwe Netflix serie Unbelievable zien. Afgezien van het gegeven dat de serie in eerste instantie draait om het eerste slachtoffer dat door de agenten niet wordt geloofd, is vooral de communicatie tussen twee politiedistricten doorslaggevend in het vinden van de dader van meerdere zedendelicten.

Dankzij de scherpzinnige opmerkzaamheid van de rechercheurs, vinden zij de connectie en weten zij de dader te ontmaskeren. Ook tijdens een moordspel van Inspective is het van belang dat de rechercheurs met elkaar communiceren. Wanneer een rechercheur een aanwijzing ontdekt bij het onderzoeken van het bewijs in één politiedossier en deze informatie direct met de anderen deelt, kan dit het vinden van de dader bespoedigen. Het is namelijk heel goed mogelijk dat een andere rechercheur vergelijkbaar bewijs in een ander dossier ontdekt.

Een moordspel van Inspective start vanuit meerdere onopgeloste moordzaken die door de vondst van nieuw bewijs aan elkaar gelinkt kunnen worden. Deze moordzaken zijn onopgelost omdat de politie geen verdachten heeft kunnen ontdekken. Met het onderzoeken van alle onopgeloste dossiers gezamenlijk, kunnen de diverse puzzelstukken samengelegd worden waardoor de dader wel opgespoord kan worden.

Heb je ook interesse in het oplossen van een cold case? Kijk eens bij onze moordzaken.