Dodelijkste seriemoordenaar VS gestorven

Samuel Little de dodelijkste seriemoordenaar in de vs

Samuel Little, de dodelijkste seriemoordenaar in de Amerikaanse geschiedenis, stierf woensdag op 80-jarige leeftijd, terwijl de politie in het hele land nog steeds op zoek is naar veel van zijn slachtoffers. Little heeft gezegd dat hij 93 mensen in 19 staten tussen 1970 en 2005 heeft vermoord. Meer dan vier decennia wist hij uit handen van de politie te blijven. De slachtoffers van Little waren vooral prostituees, drugsgebruikers en arme vrouwen.

DNA bewijs

Little werd in 2014 dankzij DNA-bewijs veroordeeld voor drie moorden, maar bleef beweren dat hij onschuldig was. Tot hij in 2018 ineens zijn misdaden aan een Texas Ranger bekende. Hij pochte dat hij zo slim was dat hij - “people who would be immediately missed.” - wist te vermijden en hierdoor niet gepakt kon worden. " I’d go back to the same city sometimes and pluck me another grape. How many grapes do you all got on the vine here?” " zei hij in een interview. Little zei: “I’m not going to go over there into the white neighborhood and pick out a little teenage girl.”.

Krantenartikelen over de moorden van Samuel Little

Van de 93 moorden die Little heeft bekend, zijn volgens de FBI nu definitief 60 geverifieerd. De andere bekentenissen zijn volgens de politie zo geloofwaardig door Little verteld, dat zij ervan uitgaan dat ook deze waar zijn. Ondanks het feit dat Little uiteindelijk zijn misdaden heeft bekend en zeer veel details over de misdaden heeft gegeven, is bijna de helft van zijn slachtoffers nog steeds niet geïdentificeerd. En de dood van Little zal enige opheldering voor de families nog meer vertragen.

Tekeningen slachtoffers

Little had veel moeite met het onthouden van data en namen, maar had wel een griezelig goed geheugen wanneer het ging om het herinneren van details. Hij kon zeer nauwkeurig de scenes van zijn misdaden omschrijven. Een assistent bij het Ministerie van Justitie zei dat ze in een van de zaken geen fysiek bewijs konden vinden, maar Little kon met grote nauwkeurigheid haar laatste maaltijd omschrijven. Deze omschrijving kwam exact overeen met haar maaginhoud in het autopsierapport. Little heeft zijn slachtoffers ook stuk voor stuk met de hand en volledig uit het geheugen getekend.

De tekeningen van de slachtoffers van Samuel Little

Patricia Parker

Op 10 oktober 2020 werd Patricia Parker na 40 jaar eindelijk geïdentificeerd als een van de slachtoffers van Samuel Little. In 1981 werd het lichaam van Parker in Dade County, Georgia gevonden. Zij kon toen echter niet worden geïdentificeerd. Toen Samuel Little in 2018, 93 moorden bekende, zijn rechercheurs met hem gaan praten in de hoop meer details van hem te krijgen en zo ook de identiteit van deze vrouw te achterhalen. Vorig jaar werd een forensische reconstructie van haar schedel gemaakt en vroeg de politie hulp bij het identificeren van deze vrouw. Een familie kwam naar voren en DNA heeft aangetoond dat het inderdaad om Patricia Parker ging. Parker werd op 30-jarige leeftijd door Little vermoord.

Volgens het California Department of Corrections and Rehabilitation werd Little woensdagochtend vroeg in een ziekenhuis doodverklaard. Er werd niet direct een doodsoorzaak gegeven.