fbpx

| Tel: +31(0)88-4080800

Top 10 crime en detective boeken

Top 10 crime en detective boeken

De afgelopen jaren is de wereld op het gebied van crime en detective boeken een stukje wijzer, volwassener en gevarieerder geworden. De aanwezigheid van psychologische thrillers blijft stijgen en de klassieke detectiveverhalen komen steeds vaker terug. Ook het afgelopen jaar zijn er weer nieuwe spannende mysteries verschenen van Kate Atkinson, David Baldacci, Nicci French en Laura Lippman. Wij hebben ze allen met veel plezier gelezen.

Lees meer

Schrijf een reactie (3 Reacties)
Plaats delict onderzoek

Onderzoek van een plaats delict

Herinner jij je nog de zoekscène van Ellie Lust in Wie is de Mol? Als (voormalig) politieagent weet Ellie uiteraard hoe het zoeken naar bewijs in zijn werk gaat. Om een volledige dekking en het meest efficiënte gebruik van middelen te verzekeren, zijn er namelijk verschillende zoekpatronen beschikbaar voor de technische recherche. Hieronder ziet u afbeeldingen van mogelijke zoekpatronen met een toelichting.

Lees meer

Schrijf een reactie (0 Reacties)
Coldcase zodiac killer opgelost?

Cold case Zodiac killer: (on)opgelost?

Zodiac Killer, dat is de naam die deze seriemoordenaar helemaal aan zichzelf te danken heeft. Wanneer deze man namelijk brieven en cryptogrammen naar kranten stuurde over zijn eigen moorden, noemde hij zichzelf Zodiac. Deze beruchte seriemoordenaar was verantwoordelijk voor ten minste zeven moord(poging)en in Noord-Californië.

Lees meer

Schrijf een reactie (0 Reacties)
Profiel van een moordenaar

Profiel van een moordenaar

In de serie Mindhunter van Netflix zijn er geen bloederige scenes en spannende achtervolgingen te zien, maar dit maakt de serie niet minder spannend of interessant. De serie gaat over het ontstaan van het systematisch onderzoeken van beruchte seriemoordenaars, zodat profielen kunnen worden opgesteld waarmee nieuwe seriemoordenaars eerder opgespoord kunnen worden.

Lees meer

Schrijf een reactie (0 Reacties)
Crime scene investigation

CSI versus de werkelijkheid

Op de vraag of het tv-programma "CSI" de taak van een forensisch rechercheur correct weergeeft, is het korte antwoord: "Nee." Het lange antwoord is dat de show bepaalde aspecten van het onderzoek naar de plaats delict nauwkeurig weergeeft, maar het laat veel weg en voegt veel toe omdat, nou ja, het is Hollywood. Kijkers willen de forensische recherche niet zien wachten op een huiszoekingsbevel.

Lees meer

Schrijf een reactie (1 Reactie)
Een moordspel of een moorddiner wat is leuker?

Moordspel of moorddiner?

U heeft er waarschijnlijk wel van gehoord; een moorddiner. Dit is een avondje eten met collega’s of vrienden waarbij een zogenaamde moord wordt gepleegd en tussen de gangen door moeten de gasten de moord oplossen. Met een glaasje wijn of bier zorgt dit over het algemeen voor hilarische taferelen. Een moorddiner is niet hetzelfde als een moordspel van Inspective.

Lees meer

Schrijf een reactie (0 Reacties)